Hoe Hotel Omega te bereiken?

De meeste gasten komen aan op de luchthaven Schiphol. Daarom vertellen de aanwijzingen hieronder hoe u het hotel hiervandaan kunt bereiken. Maar ook als u aankomt per trein, bus of met uw eigen vervoer, kunt u lezen hoe ons te vinden.

Vanaf Schiphol

Hotel Omega ligt op 3 minuten lopen van tram- en bushaltes, dus is het makkelijk om met het openbaar vervoer van Schiphol naar het Hotel Omega te komen:

Trein
Elke 20 minuten rijdt er een trein vanaf de luchthaven naar Amsterdam Centraal Station; u zult dus nooit lang hoeven te wachten om naar het hotel te gaan. In de aankomsthal op de luchthaven ziet u een groot bord met treininformatie.
De treinreis duurt ongeveer 15 minuten.

De treinen naar Amsterdam Centraal Station rijden tussen 5:40 en 1:30 uur. ’s Nachts rijden er treinen om het uur.

Bus
Vanaf Schiphol kunt u ook bus 397 nemen. Deze bussen vertrekken en stoppen voor de aankomsthal van Schiphol (Schiphol Plaza).
De rit naar het hotel duurt ongeveer 20 à 25 minuten.
In de stad aangekomen stapt u uit bij halte Museumplein.
Van hier is het een kleine 10 minuten lopen naar het hotel.

De bussen vertrekken elke 15 minuten tussen 5:11 en 0:27 uur (5:17 en 1:28 uur in het weekend) van Schiphol Plaza.
s’ Nachts kunt u gebruik maken van de Niteliner N97. Deze rijdt elk uur van 1: 28 tot 4:28 uur.

Taxi
Taxi ’s kunt u nemen op Schiphol Plaza. Een taxirit naar het hotel kost ongeveer € 45,00 à € 50,00.

Eigen vervoer

Als u met de auto komt is het belangrijk te weten dat het hotel niet over eigen parkeergelegenheid beschikt.
Parkeren op straat is duur: maandag tot en met zaterdag geldt betaald parkeren tussen 9:00 en 24:00 uur à € 4,00 per uur.
De beste optie voor het parkeren van uw auto is daarom om gebruik te maken van Park and Ride Olympisch Stadion. Bij het Olympisch Stadion parkeert u uw auto tegen een zeer gunstig tarief. Met uw parkeerbewijs koopt een vervoersbewijs voor de tram of bus in Amsterdam.
Vanaf het Olympisch Stadion neemt u buslijn 347 of 357  naar halte Museumplein.
Van daaruit loopt u in een paar minuten naar het hotel.

In Amsterdam

De beste manier om Amsterdam te ontdekken is te voet, met een fiets of met openbaar vervoer. Laat de auto dus staan; anders spendeert u te veel tijd om door Amsterdam heen te komen, hiermee kostbare tijd verliezend die beter besteed kan worden om van Amsterdam te genieten.

Tram en bus
Vanaf Amsterdam Centraal Station naar het hotel kunt u tram 2 (naar tramhalte Van Baerlestraat) nemen. De tram en bussen vindt u aan de voorkant van het station, aan de Prins Hendrikkade.
Vervoersbewijzen kunt u in de tram en bus kopen.
De tramrit duurt ongeveer 10 à 15 minuten.
U dient uit te stappen bij de halte Van Baerlestraat. Van daaruit loopt u in een paar minuten naar het hotel.

Trams en bussen in Amsterdam rijden gewoonlijk tussen 6:00 en 0:30 uur (7:00 en 0:30 op zaterdag en 8:00 en 0:32 op zon en feestdagen).

Vervoersbewijzen

U kunt vervoersbewijzen kopen in de bus of de tram.
Maar u kunt ook online kaartjes kopen voor u in Amsterdam aankomt. Dit bespaart u wachttijd voor het kopen van kaartjes.
U kunt een kaartje kopen voor een rit van Schiphol direct naar één van de treinstations in Amsterdam Single tickets of kaartjes voor onbeperkt reizen in Amsterdam voor 1-, 2- of 3-dagen Amsterdam Travel Tickets.